Forlovelses ringe

Forlovelses ringe – gode råd ved køb af forlovelsesringe

Har du besluttet dig for at fri til din kæreste, og er du nu på udkig efter den perfekte ring til lejligheden? Eller har du allerede friet, og er I nu sammen i færd med at finde ringe til at markere forlovelsen?

Uanset hvordan din præcise situation er, er du måske lidt i vildrede. For hvordan går man lige i gang med sådan en opgave?

Det første du skal gøre dig klart er, hvordan dit budget ser ud. Forlovelses ringe findes i alle prisklasser – fra små 400 kr. til 100.000 kr. og deropad, så det er vigtigt at slå sit budget fast. En gammel ”legende” siger, at man bør bruge to måneders lån på en forlovelsesring, men det er ikke realistisk i dagens samfund. Det er vigtigt, at man kigger på sin egen økonomi og ikke lader sig styre af skal og bør. Det handler om jer og jeres parforhold.

Selv når man har lagt sig et budget, kan det dog være svært at vælge den eller de rigtige ringe. Udvalget er enormt! Står du alene med beslutningen, kan det være ekstra svært, men hvis din kæreste går med ringe og/eller smykker til dagligt, kan man lade sig inspirere af dette. Går din kæreste for eksempel for det meste med sølv- og hvidguldssmykker, er det nok ikke guldring, som du skal vælge. Er I sammen om beslutningen, har I en fordel, da I så sammen kan diskutere, hvad I synes er pænt.

Køber du ringen alene til et fremtidigt frieri har du endnu en udfordring i at finde den korrekte størrelse, når du nu ikke kan spørge din kæreste direkte. Her kan det være rigtig smart, hvis du har adgang til en ring, som han eller hun bruger regelmæssigt, som du kan få målt op hos en guldsmed. Husk at sikre dig, at det er en ring, som din kæreste bruger på sin ringfinger.

Er I sammen om beslutningen, har I igen en fordel, idet I ved køb af forlovelses ringe hos Chanti, kan vælge at få tilsendt en såkaldt prøveboks. Den vil give jer muligheden for at se ringenes design tæt på samt for at måle jeres størrelser op, inden I binder jer til det endelige køb. Det koster ikke noget ekstra, og returfragten er tilmed betalt for jer.

Det sidste lille råd, er at købe ringen(e) i god tid. Oftest vil der være et par ugers leveringstid på ringene, så husk at medregne dette i din planlægning.

 

 

 

Forlovelses ringe – hvordan finder jeg min størrelse?

Der er en række forskellige metoder du kan bruge til at finde frem til din ringstørrelse.

Før vi går videre bør vi dog lige rette opmærksomhed mod to vigtige faktorer, når du skal måle din ringstørrelse.

– Varme/kolde fingre. Dine fingre kan skifte tykkelse alt efter temperaturen. Varme temperaturer får dine fingre til at hæve sig, mens det modsatte sker ved kolde temperaturer. Du bør derfor måle din finger ved normaltemperatur.
– Ringbredde. Det er vigtigt, at du bliver målt op på en fingermåler, der har samme bredde som de ringe du har kig på. Er de ønskede ringe fx 5 mm, må du derfor ikke blive målt op på en 3 mm bred fingermåler. Ved brede ringe skal man typisk bruge et halvt til et helt nummer større end ved smalle ringe.

Den mest nøjagtige er helt klart at få målt din finger op med en fingermåler. De findes hos almindelige guldsmede, som typisk med glæde hjælper dig med at få målt din finger. De findes også til salg på CHANTIs hjemmeside, men igen skal du være opmærksom på bredden og disse fingermålere går desuden kun til str. 62. Ved bestilling af prøveboks medfølger fingermålere i korrekt bredde, og vi råder således alle til at bestille sådan en, hvis de har tid og mulighed. Mere om prøveboksen i et separat indlæg.

Har man ikke mulighed for at lade sig selv eller sin kæreste måle op med en rigtig fingermåler, findes der dog også en række andre opmålingsmuligheder.

– Den størrelsesskala som vi bruger i Danmark refererer til ringens indvendige omkreds. Dvs. en str. 56 er 56 mm (eller 5,6 cm) i omkreds. For at finde frem til din størrelse kan du derfor måle dig om fingeren med et stykke tråd og derefter måle tråden. OBS! Dette kan være svært at gøre præcist, men det er vigtigt, at du prøver, da bare en enkelt millimeters usikkerhed betyder en hel størrelse til forskel.
– Har du allerede en ring liggende som du ved, at du (eller din kæreste) kan passe på den korrekte finger, kan du måle denne rings indvendige diameter (læg ringen ned og mål den på tværs på det bredeste sted). Dette tal ganges med pi (3,14), så har du ringens omkreds og af det kan du udlede dens størrelse.
– Er det din kærestes ring og må han/hun ikke vide noget om købet, kan du også tage ringen med til en guldsmed og få den målt op her. De har nogle særlige opmålingsredskaber, der er mere præcise end hvad man kan klare derhjemme.

 

Forlovelses ringe i stål Guld forlovelses ringe Forlovelses ringe i titanium

 

 

Videoer til inspiration

 

Forlovelses ringe – hvordan fungerer en prøveboks?

Når I bestiller forlovelses ringe eller vielsesringe hos CHANTI, kan I vælge at takke ja til en prøveboks. Det er en gratis, som vi tilbyder så I kan se ringene i virkeligheden og få målt jeres størrelser inden I beder endeligt om at få ringene sat i produktion.

Prøveboksen består af

-Et prøveeksemplar af de ringe I er interesserede i, så I kan se designet. Disse ringe er helt ægte, men blot i standardstørrelser. Dvs. størrelserne har ikke noget at gøre med de I eventuelt måtte have indtastet ved bestilling. Ringene bruges udelukkende til, at I kan se designet tæt på.
-En boks med fingermålere i alle de størrelser, som ringene kan leveres i. Bredden på disse vil stemme overens med de bestilte ringe.
-Et bestillingsskema, hvor I krydser af hvorvidt I ønsker ringene sat i produktion eller ej. Der er felter til udfyldelse af størrelser og gravering i tilfælde af, at det ikke er det samme, som I indtastede på hjemmesiden. Ønsker I ikke ringene alligevel, krydser I blot dette af på skemaet, og pengene vil efterfølgende blive refunderet til jer.
-Returkuvert og pakkelabel. Portoen er dermed allerede betalt. I skal blot indlevere pakken på posthuset.

Prøveboksen er gratis, dvs. den koster ikke noget ekstra. Den har dog en vis værdi, og derfor hæver vi pengene for ringene, når prøveboksen afsendes. Beslutter I, at I ikke ønsker ringene alligevel, krydser I blot dette af på bestillingsskemaet. Beløbet vil derefter blive refunderet til jer.

Vær opmærksom på, at den leveringstid som står på hjemmesiden gælder de endelige ringe, og I skal tælle fra den dag, hvor vi får prøveboksen retur. Den tid det tager, at få en prøveboks hjem og returnere den skal altså lægges oven i leveringstiden.

Selve prøveboksen kan typisk sendes i løbet af et par dage. På enkelte, populære ringe kan der dog være længere ventetid på. Bestil altid i god tid inden I skal bruge ringene.

 

Guldforlovelsesringe Guld forlovelses ringe Forlovelses ringe i hvidguld

 

Share...Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone